Gisteravond tijdens de persconferentie van onze minister-president werd duidelijk dat er binnenkort een verplichting tot het dragen van mondmaskers wordt ingevoerd. Voor nu geldt het dringende advies nog steeds. In de praktijk wordt uw wachtruimte, receptie en toilet gezien als een openbare ruimte. Alle overige ruimtes zijn niet openbaar en in de behandelkamer, als de 1,5 meter gewaarborgd kan worden, is het dragen van een mondmasker niet nodig.

Buiten mag onder geen enkele voorwaarde een groepje uit meer dan 4 personen bestaan. In een binnenruimte is de maximale groepsgrootte 30 personen, mits de 1,5 meter gehouden kan worden. 

We mogen met een kleine groep binnen fitness geven en daarnaast gaan we ook naar buiten in de vorm van bootcamp voor zwangeren met drie dames. Een gevarieerd programma met twee docenten 

  • Elke maandagavond van 19.00-20.00 uur bij het gezondheidscentrum Koudekerke, Duinstraat 16D  
  • De lessen duren 1 uur en alles wat we normaal behandelen komt aan bod tijdens deze lessen. 
  • Betaling is per les, middels een tikkie en achteraf ontvang je een nota voor de gevolgde lessen, zodat je die in kan dienen bij de zorgverzekeraar en/of kraambureau. 
  • Daarnaast bieden we ook theorielessen aan voor kleine groepjes. Dit doen we in november via Microsoft Teams. Ook deze lessen betaal je per les. De gehele theorie (inclusief de partnerles) wordt gegeven in drie lessen. De eerste les gaat over de basisstabilisatie van het bekken, de bekkenbodem en hoe te bukken en tillen tijdens de zwangerschap, met een baby en peuter. De tweede les gaat over het hele bevallingsverhaal, de ademhalingstechnieken en de kraamperiode. De derde les is de partnerles. Deze lessen vinden regelmatig op verzoek plaats en zijn de buitenlessen
  • De lessen zijn 7,50 euro per les. 
  • De lessen lopen heel de zomer door en er kan op elk moment ingestroomd worden. 
  • Annet van de Kreke en Marja Henderikx geven de les met 2 personen en kunnen dus binnen de groep goed differentiëren, waardoor het voor iedereen mogelijk is om deel te nemen. 
  • Alle RIVM regels worden goed in acht genomen en nageleefd. 
  • Wijzigingen t.g.v. nieuwe landelijke regelgeving zijn mogelijk. 

Ben je zwanger en heb je zin om lekker binnen en/of buiten bezig te zijn met je lijf, dan is deze vorm van Zwangerfit misschien iets voor jou. 

Inschrijven kan hier.

 

Met heel veel plezier de afgelopen maanden meegedaan met het bootcampen in het bos en op het strand. Super combinatie van verantwoord sporten, veel gezelligheid en een goede voorbereiding op de bevalling. 

Alexandra
Bootcamp Zwangerfit PMC In Balans