Echografie

Echografie

Echografie is een onderzoeksmethode om met behulp van ultrageluid een groot deel van de anatomie en pathologie van het menselijk lichaam in beeld te brengen. Weefselschade kan met echografie in beeld worden gebracht, waardoor meer informatie gekregen wordt over gewrichten, pezen en spieren. Er ontstaat meer inzicht in de belastbaarheid van dit weefsel. Ook kunnen er bewegende beelden worden gemaakt zodat het dynamische gedrag van gewrichten, pezen en spieren beoordeeld kan worden.

We richten ons voornamelijk op het bewegingsapparaat waaronder schouder, elleboog, pols, heup, knie, enkel en achillespees. Het voordeel van een fysiotherapeut is dat hij een totaalbeeld van de klacht kan maken. Anamnese en functieonderzoek, aangevuld met echografie biedt een grote meerwaarde voor de huidige fysiotherapiepraktijk.

Binnen PMC In Balans – Fysiotherapie & Revalidatie zijn Jouri van den Broeke, Eric Heijens en Piet Kruithof gespecialiseerd in musculoskeletale echografie. Onze therapeuten hebben al >8 jaar ervaring met MSU Echografie.

echografie,MSU,fysiotherapie,pmc in balans