Join(t) Forces

Join(t)Forces blessurepreventie

Sport is belangrijk voor de gezondheid van het kind. Maar zodra blessures ontstaan, kan de tol erg hoog zijn. Een tol met soms grote gevolgen op korte, maar ook op lange termijn. Join(t)forces is een uitdagend en effectief trainingsprogramma als warming-up ter preventie van knie blessures bij kinderen, waardoor de kans op kleine maar ook ernstige blessures met 50-70% afneemt.

Dit programma heeft zijn waarde in de afgelopen 10-15 jaar al bewezen in de Verenigde Staten en Noorwegen. Naast blessurevermindering geeft deze warming up ook een enorme verbetering van het prestatievermogen in sport. Deze kans om kinderen niet alleen nu, maar ook in de toekomst te kunnen laten sporten kunnen we niet voorbij laten gaan.

Het blessurepreventieprogramma heeft in Naomi van As een ambassadeur gevonden die hecht aan het belang van het voorkomen blessures. Immers, in aanloop naar het WK werd zij zelf geconfronteerd met kruisbandletsel dat haar circa acht maanden uit de roulatie hield. Veel meer informatie over dit onderwerp is te vinden op de speciaal hiervoor ingerichte website www.jforces.nl.

Wij hebben met meerdere Zeeuwse sportverenigingen een overeenkomst voor dit blessurepreventieprogramma.
Ook interesse? Neem dan contact op met Sportfysiotherapeut Jouri van den Broeke (J.vandeBroeke@pmcinbalans.nl)

In huis-aan-huisblad De Bode stond begin februari 2017 een artikel over Joint Forces en ook de lokale Omroep, Omroep Zeeland, maakte een item over de blessurepreventieve warming-up bij korfbalvereniging TOP uit Arnemuiden waar wij deze warming-up in augustus 2016 introduceerden.

joint forces, blessurepreventie, zeeland, pmcinbalans, fysiotherapie