Beweegprogamma Oncologie

Home/In balans blijven/Beweegprogramma/Beweegprogamma Oncologie

Beweegprogramma Oncologie

Kanker en revalideren

Kanker is een veelvoorkomende ziekte. Tijdens en na de behandeling van kanker kunt u last hebben van klachten zoals verminderde conditie en extreme vermoeidheid. De ziekte kan leiden tot een lagere kwaliteit van leven, verminderd functioneren op het gebied van activiteiten in het dagelijkse leven en een verminderde participatie op de arbeidsmarkt. Oncologische revalidatie kan een groot deel van de mensen gediagnosticeerd met kanker helpen om de gevolgen hiervan te boven te komen en om de kwaliteit van leven en deelname aan het arbeidsproces te verbeteren.
Het hebben van kanker, de therapie voor kanker en het overleven van kanker kan gepaard gaan met fysieke, sociale en mentale problemen. Op fysiek gebied kan er sprake zijn van verminderde cardio-vasculaire capaciteit en longfunctie, verminderde spierkracht en spieruithoudingsvermogen, een toegenomen vetmassa, gewichtsveranderingen en kanker gerelateerde vermoeidheid.

Revalidatie helpt

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mensen met kanker baat hebben bij revalidatie na kankerbehandeling. De vermoeidheid neemt af, lichamelijke conditie verbetert en de kwaliteit van leven stijgt. Revalidatie kan helpen.
Hebt u klachten of wilt u klachten voorkomen, dan is revalidatie zinvol. Zowel tijdens de behandeling als daarna. Ook als u niet meer kunt genezen, heeft revalidatie zin. U voelt zich fitter en zit lekkerder in uw vel.
Daarom hebben wij het fysiotherapeutisch beweegprogramma Oncologie ontwikkeld.  Dicht bij huis kunt u onder begeleiding van een deskundige fysiotherapeut werken aan het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Het programma

Het doel is het verbeteren van de kwaliteit van leven. U bereikt dit door:

  • Het verbeteren van uw conditie en inspanningsvermogen
  • Het leren (her)kennen en ervaren van eigen grenzen en mogelijkheden;
  • Het leren omgaan met, verminderen van beperkingen zoals vermoeidheid, angst voor bewegen en lymfoedeem;
  • Het ontwikkelen/onderhouden van een actieve leefstijl; Plezier in bewegen.

Inhoud

U begint met een individuele intake met een gespecialiseerde oncologische fysiotherapeut. Na het invullen van enkele vragenlijsten en fysieke testen wordt een programma voor u op maat gemaakt.
Vervolgens traint u 3 maanden 2 maal per week, in een kleine groep, onder begeleiding van een gespecialiseerde oncologische fysiotherapeut. Na 3 maanden vindt een hertest plaats. Uw nieuwe oefenschema wordt hierop gebaseerd. Daarna traint u nog eens 3 of 6 maanden 1 keer per week in de groep.

Vergoeding

Het beweegprogramma valt onder de vergoeding van fysiotherapie voor chronische aandoeningen. Dat betekent dat u de eerste 20 behandelingen geheel of gedeeltelijke vergoed krijgt vanuit uw aanvullende verzekering. Daarna vergoed uw verzekering de gehele verdere behandeling.

Waar

Het beweegprogramma Oncologie wordt aangeboden door de fysiotherapie praktijken Rozengracht in Vlissingen en PMC In Balans in Koudekerke en Oost-Souburg.

Aanmelden of meer informatie?

Wilt u deelnemen in Vlissingen:

Bel dan Fysiotherapie Rozengracht, 0118-417071 of mail info@fysiorozengracht.nl

 

 

Wilt u deelnemen in Koudekerke of Oost-Souburg?

Bel dan PMC In Balans – Fysiotherapie & Revalidatie, 0118-461897 of mail info@pmcinbalans.nl