Beweegprogramma Diabetes

Home/In balans blijven/Beweegprogramma/Beweegprogramma Diabetes

Beweegprogramma Diabetes

Wat is Diabetes?

Diabetes heet ook wel suikerziekte. De officiële naam is diabetes mellitus. Bij diabetes kan het lichaam de bloedsuiker niet meer goed houden. Normaal regelt het lichaam de bloedsuikerspiegel heel precies met het hormoon insuline. Mensen met diabetes maken zelf geen insuline meer aan of hun lichaam reageert niet meer op de insuline. Naast eventuele medicatie is een gezonde leefstijl van groot belang. Dagelijkse lichaamsbeweging verkleint de kans op diabetes type 2.

 

Waarom is beweging zo goed?

Als we flink bewegen, bijvoorbeeld bij sporten maar ook bij fietsen, wandelen, traplopen of tuinieren, wordt ons lichaam ook van binnen actief:
– glucose wordt makkelijker uit ons bloed gehaald, de bloedglucosewaarde daalt.
– de stofwisseling gaat sneller, vetten worden verbrand: een handige hulp om gewicht te verliezen of om op gewicht te blijven.
– spieren worden sterker en botten worden steviger.
– u voelt zich alle dagen fitter en minder moe, het helpt ook tegen stress.

 

Hoe kom ik in beweging?

Maar hoe doe je dat? Hoe kom je in beweging? Wat is goed voor u? En hoe overwint u de obstakels, zoals bijvoorbeeld angst voor een hyper/hypo maar ook ondeskundigheid over de intensiteit van bewegen. Hoe bouw ik het verantwoord op? Om deze reden heeft PMC In Balans – Fysiotherapie & Revalidatie het beweegprogramma Diabetes gemaakt en bieden wij dit aan op drie locaties; Arnemuiden, Koudekerke en Oost-Souburg.

 

Voor wie?

Heeft u Diabetes en wilt u meer gaan bewegen? Wilt u dit verantwoord gaan doen? Dan is het beweegprogramma Diabetes voor u geschikt.

 

Doel

Einddoel van het beweegprogramma voor patiënten met Diabetes type II is dat zij die het beweegprogramma hebben gevolgd, een actieve leefstijl die voldoet aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen hebben en dat zij deze leefstijl ook zelfstandig kunnen handhaven. We streven er naar dat u aan het eind van het programma meer ziekte inzicht en zelfvertrouwen heeft, het plezier en vertrouwen in bewegen verkregen heeft en uw conditie aanmerkelijk is verbeterd.