OrthoXpert

OrthoXpert – revalidatie na nieuwe knie of heup

Wat doen wij als praktijk?

Wij behandelen patiënten na een knie- of heupoperatie met behulp van de zorgplannen van OrthoXpert. Hierin is bij aanvang direct de inhoud van het behandelprogramma stap voor stap in kaart gebracht. Omdat we het belangrijk vinden dat je als patiënt snel en goed revalideert zien wij de patiënten binnen een week na de operatie in onze praktijk en daarna kom je 3 keer per week. Als fysiotherapiepraktijk beschikken wij over de accommodatie om je te begeleiden bij het herstel, met speciale test- en meetinstrumenten om de effecten van je behandeling in kaart te brengen.

Samenwerking als basis voor de beste zorg


Bij OrthoXpert® werken orthopedisch chirurgen en fysiotherapeuten zeer nauw samen. Intensief contact en afstemming van de behandeling direct na uw operatie en bij de gezamenlijke controles, zorgen ervoor dat u het best passende behandelprogramma krijgt. Voordat u de ingreep ondergaat, vindt er een nulmeting plaats in onze praktijk.  

Waarom OrthoXpert®?


In Nederland worden steeds meer knie-, schouder- en heupoperaties uitgevoerd, mede veroorzaakt door een toenemend aantal sportletsels. Omdat het eindresultaat van zo’n operatie voor een belangrijk deel wordt bepaald door het behandelproces, is er behoefte aan goede behandelprogramma’s. Wij zijn één van de geselecteerde fysiotherapiepraktijken, en de eerste in heel Zeeland, die de speciale test- en meetinstrumenten heeft om de effecten van uw behandeling in kaart te brengen. Inmiddels hebben we OrthoXpert ook ondergebracht bij onze collega PLUS-praktijken in Goes, Heinkenszand, Wolphaartsdijk, Burgh-Haamstede en Zierikzee.

Meer informatie over het OrthoXpert® behandelprogramma vind u op www.orthoxpert.nl

Hoe ziet uw behandeling eruit?


Onder begeleiding van uw fysiotherapeut werkt u één tot meerdere keren per week aan het herstel van uw knie of heup. U gaat met meerdere patiënten tegelijk aan de slag, maar toch blijft u uw eigen programma volgen; dat is immers persoonlijk op u afgestemd. Uw behandelprogramma kent een duidelijke opbouw. Na verloop van tijd merkt u dat u steeds hogere eisen aan uw lichaam kunt stellen. Die ervaring zorgt ervoor dat de behandelingen niet alleen nuttig zijn, maar ook steeds leuker worden.

We halen u de eerste 6 weken thuis op

Onze patiënten kunnen in speciale gevallen gratis gebruik maken van onze unieke Haal & Breng Service. Wij bieden deze mogelijkheid aan onze patiënten die vanwege hun medische indicatie (status na operatie) niet in staat zijn om zelfstandig naar één van onze vestigingen te komen. Ideaal wanneer u qua vervoer bent aangewezen op uw partner, vrienden of buren.

Waarom dit programma?

De meeste optimale revalidatie/zorg kunnen wij leveren op onze praktijken zelf. We beschikken op onze praktijklocaties over alle middelen en benodigdheden om uw herstel zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Deze zijn vaak niet beschikbaar in uw thuissituatie.

Doordat ik een heupoperatie heb ondergaan, ben ik drie keer in de week steeds een uur onder behandeling geweest. Dit heeft me heel goed gedaan. Door de geode begeleiding ben ik snel hersteld en heb ik het vertrouwen weer terug gekregen. Ook de gratis Haal & Breng Service vond ik zeer goed.
Saar Fritz
Ik vind het een hele goede service, want anders zou ik niet hebben geweten hoe ik bij de fysiotherapeut had moeten komen de eerste weken. Familie heb ik hier niet wonen en vrienden en kennissen… ach dan hebben ze geen tijd en dan geen zin om even te rijden. Ik ben ook geen vrager, dus dit was voor mij een hele fijne uitkomst.
We hebben ook een leuke groep en samen kunnen we de therapie zeker aan en helpen we elkaar als één van ons een dip heeft.
We kenden elkaar niet toen we met de fysiotherapie begonnen, maar inmiddels is het heel gezellig. We drinken nog even koffie nadien en wachten op elkaar voor we weer terug worden gebracht.
Ik ben heel blij dat ik mede door de goede zorgen zo snel weer kan en mag fietsen. Veel succes met de Haal en Breng Service en ik hoop dat hij nog heel lang mensen mag halen en brengen.
Corry Liplijn