Pilates

Pilates

Pilates is een mind-body training die niet zweverig is! Het is een voor iedereen toegankelijke bewegingsvorm. Deze geraffineerde workout vindt plaats op de grond. De oefeningen zijn technisch uitdagend. U moet zeer geconcentreerd te werk gaan. De bewegingen volgen zeven bewegingsprincipes; alles wordt uitgevoerd vanuit een goede lichaamshouding, met perfecte techniek. U werkt vanuit uw romp (in het bijzonder de buikspieren) met vloeiende bewegingen. Er is een specifieke ademhaling en het gaat vooral om de kwaliteit van de bewegingen, niet de kwantiteit. De resultaten zijn uiteenlopend, maar gegarandeerd krijgt u een sterk en strak lichaam en u wordt flexibeler. Pilates is in Amerika al jaren bijzonder populair, mede dankzij de vele goed ogende sterren die trouwe volgelingen zijn.

“No pain, no gain”, een van de kreten uit de jaren ’80, is inmiddels achterhaalt. Het kan namelijk (ook) anders!
Pilates is een zachte, maar niet gemakkelijke bewegingsvorm, waarbij resultaten snel te bemerken zijn. We hoeven geen pijn te lijden om positieve resultaten te behalen. Pilates is rustig, maar uitdagend in technische zin. Je moet zeer geconcentreerd en gecontroleerd werken. Als je naar de oefeningen kijkt, denk je “Ach, dat stelt niets voor “of ” Dat doen we al jaren!” Maar dat is niet waar. We doen het niet al jaren, we praktiseren er een verwaterde, verbasterde versie van. Doe het maar eens. Dan voel je dat het heel wat meer voorstelt, maar dan wel zonder pijn!

De resultaten van het regelmatig participeren aan Pilates zijn onder meer:

  • Verhoogde flexibiliteit
  • Zichtbaar verbeterde lichaamshouding
  • Soepel en sterke rug, een platte buik
  • Strakke, “lange” spieren
  • Meer zelfvertrouwen en eigenwaarde

Er zijn lessen voor beginners en gevorderden. Voordat u begint is er een introductie waarin basishouding en Pilatestermen uitgelegd worden (hiervoor dient u een afspraak te maken). Hierna kunt u kiezen voor een groepsles.
De lestijden zijn op dit moment als volgt:

Op maandag om 10.00 uur bij FysiCo Nadorst. Dillenburglaan 2, Middelburg.
Op maandag om 19.30 uur in Arnemuiden. Prins Bernardstraat 2.
Op woensdag om 11.00 uur in Koudekerke. Duinstraat 16d
Op woensdag om 20.00 uur in Oost-Souburg. Ambachtsveld 35.

De lessen worden gegeven door Marlieske Luesken
Telefoon: 0118-639209
E-mail: 
marlies_119@hotmail.com

 

 

Kosten

Introductie € 30,00
10-lessenkaart (3 maanden geldig) € 85,00