Helen Grootjans

“Ik ga uit van wat iemand nog wél kan.”

We stellen ons graag even aan u voor. Om zo voor u inzichtelijk te maken wie onze medewerkers zijn en wat ze doen.
Wat zijn of haar drijfveren zijn. Hoe een gemiddelde werkdag eruit ziet. En meer …

Hoe ben je bij PMC In Balans terecht gekomen?

Een vriendin wees mij op een vacature. Ze vond dat echt iets voor mij. En die mening werd gedeeld door PMC In Balans!

Wat doe je allemaal bij PMC In Balans?

Ik behandel patiënten die via het OCA revalidatietraject bij ons binnen zijn gekomen. Dit gaat dan veelal om mensen met chronische pijn en vermoeidheid.

Ook houd ik mij bezig met het verder vormgeven en ontwikkelen van eerstelijns ergotherapie binnen onze organisatie. De uitdaging daarin is patiënten met alle mogelijke ziektebeelden thuis te kunnen helpen. Ervoor te zorgen dat de patiënt zo lang mogelijk zelfstandig thuis kan blijven wonen.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er uit?

Zeer gevarieerd! Op onze locatie in de Mortiere begeleid in patienten die deelnemen aan het OCA revalidatietraject. Ik begeleid, behandel en adviseer op het gebied van lichaamshouding en beweging.

Bij eerstelijns ergotherapie bezoek ik patiënten thuis om adviezen te geven en aanpassingen voor te stellen in de leefomgeving. Daarnaast help ik de patiënt bij het aanvragen van hulpmiddelen.

Wat zijn jouw drijfveren? Waarom doe je dit werk?

Als ergotherapeut kijk ik bij mijn patiënten naar zijn of haar mogelijkheden in plaats van beperkingen. Ik ga uit van wat iemand nog wél kan. Mijn ervaring is dat dat het beste uit de mens naar boven haalt. Mijn benadering biedt perspectieven voor verbetering en vergroten van zelfredzaamheid en autonomie en regie over eigen handelen. Dat verdient ieder mens.

De ervaring dat iemand met zijn of haar beperking tóch datgene kan doen wat voor hem of haar van belang is, geeft mij voldoening. Telkens weer.

Op welk resultaat dat je hebt behaald bij PMC In Balans ben je trots?

Mede dankzij mijn inspanningen krijgt ergotherapie een steeds betere positie binnen onze organisatie van hoofdzakelijk fysiotherapeuten.

Wat maakt het zo leuk om bij PMC In Balans te werken?

PMC In Balans biedt mij een energieke en dynamische werkomgeving. Ik heb leuke collega’s die met zowel hart voor de patiënt als voor de praktijk samen een goed product wegzetten.

De praktijk staat open voor innovatie en groei, is ambitieus. Dat biedt mij als ergotherapeut de ruimte mee te denken aan een toekomst waarin de patiënt de zorg krijgt die hij of zij verdient.

Heb je verder nog wat toe te voegen?

Als paramedicus gaat mijn hart uit naar het gezonder worden van mijn patiënt en zijn systeem. Meer aandacht voor de patiënt, zorgt voor betere kwaliteit van leven. De bureaucratie in de zorg heeft ervoor gezorgd dat er steeds meer tijd verloren gaat aan administratie i.v.m. wet- en regelgeving.

Ik hoop dat de overheid in gaat zien dat onze patiënt gebaat is bij meer contact tussen behandelaar en patiënt en dat er sprake is van minder bureaucratie.

Specialisaties

  • Ergotherapie

  • OCA Revalidatie

  • ParkinsonNet

  • Bedrijfs fysiotherapie

Ik houd van volleyballen, snowboarden en zeilen.

Kom bij ons werken

22 februari 2019Vacatures

Vacature ergotherapeut

Bewegen, daar hebben wij verstand van. Het boeit ons kennis te vertalen naar concrete innovatie en betere dienstverlening. Wie zijn wij PMC In Balans is een plus praktijk met 8 vestigingen op Walcheren. Wij bieden fysiotherapie,...

0
8 februari 2019Vacatures

Vacature psychosomatisch fysiotherapeut

Bewegen, daar hebben wij verstand van. Het boeit ons kennis te vertalen naar concrete innovatie en betere dienstverlening. PMC In Balans is een plus praktijk met 8 vestigingen op Walcheren. Wij bieden fysiotherapie, huidtherapie,...

0

Dit zijn mijn collega’s

Zorgaanbod
Sorteervolgorde