Veranderingen zorgverzekering 2018

Home/laatste nieuws/Veranderingen zorgverzekering 2018
  • PREM, vragenlijst, fysiotherapie

Veranderingen zorgverzekering 2018

Tijdens Prinsjesdag zijn de belangrijkste wijzigingen voor de zorgverzekering in 2018 bekend gemaakt. Er vinden veranderingen plaats in de nominale zorgpremie, de zorgtoeslag en de inkomensafhankelijke bijdrage. Ook het basispakket wordt op een aantal punten gewijzigd. Ga je er op voor- of achteruit in 2018?

zorgverzekering, 2018, fysiotherapie, basispakket

In elk geval is duidelijk dat veel Nederlanders het volgend jaar gaan voelen in hun portemonnee: de zorgpremie stijgt met 6 euro per maand en het eigen risico gaat niet omlaag. Ook de inkomensafhankelijke bijdrage voor zowel werknemers, als zelfstandigen en gepensioneerden gaat omhoog. Daar tegenover staat dat de zorgtoeslag stijgt voor de laagste inkomens.

Belangrijkste wijzigingen

Tijdens Prinsjesdag is de definitieve samenstelling voor de zorgverzekering in 2018 bekend gemaakt.In de infographic worden de belangrijkste wijzigingen voor de zorgverzekering voor 2018 visueel in kaart gebracht.

  • De nominale zorgpremie stijgt in 2018 met 72 euro (zorgverzekeraars bepalen de uiteindelijke premie).
  • Het verplichte eigen risico blijft in 2018 gelijk op 385 euro per verzekerde. Een verlaging, zoals veel partijen willen, zit er niet in.
  • Lagere inkomens worden gecompenseerd met een hogere zorgtoeslag van 131 europer verzekerde
  • De inkomensafhankelijke bijdrage stijgt van 6,65 naar 6,90 procent

Vergelijken

Zorgverzekeraars moeten dit jaar voor 12 november hun premies bekend hebben gemaakt. Dat betekent een week langer zorgverzekeringen vergelijken voor 2018.

 

Bron: zorgwijzer.nl

 

About the Author:

Korfbaltrainer, coach, Master Sportfysiotherapeut en mede-eigenaar van PMC In Balans - Fysiotherapie & Revalidatie. Naast grote interesse in sport in zijn algemeen vooral geïnteresseerd in de korfbalsport.

Leave A Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.