Ziektebeelden

Home/Ziektebeelden

Knieklachten

Knieklachten kunnen ontstaan door overbelasting of als gevolg van een acuut trauma. Veel voorkomende knieklachten zijn vaak sportgerelateerd, maar ook binnen de algemene dagelijkse activiteiten kunnen deze ontstaan en voor de nodige beperkingen zorgen. Knieklachten kunnen variëren van aanhoudende pijn tot een instabiel gevoel, stijfheid of zelfs het blokkeren van de knie. Samen met de professional van PMC in Balans proberen we de oorzaken zo goed mogelijk in kaart te brengen en een duurzame oplossing te bieden.

Schouderklachten

Schouderklachten kunnen plotseling (bijvoorbeeld door een trauma) of geleidelijk aan ontstaan. Soms worden de klachten veroorzaakt door structurele overbelasting van uw schouder. Vooral het langdurig herhalen van bewegingen kan irritatie en ontsteking in de schouder veroorzaken. Schouderklachten kunnen ook gepaard gaan met nekklachten.

Rugklachten

Veel mensen hebben last van rugpijn. Rugpijn is een verzamelnaam voor verschillende klachten aan de rug. Rugklachten komen heel vaak voor en ongeveer 80% van de volwassenen heeft wel eens last van een zeurende of stekende pijn, met of zonder uitstraling naar been en bil. Meestal is deze pijn voelbaar in de lage rug. Lage rugpijn ontstaat meestal door overbelasting van de rug. Te vlug tillen, te zware dingen tillen of het maken van een verkeerde beweging kunnen hierbij een rol spelen. Het is niet altijd meteen duidelijk waardoor iemand lage rugklachten heeft. Soms spelen meerdere oorzaken tegelijk een rol, b.v. een slechte lichamelijke conditie in combinatie met veel statische belasting zoals autorijden, lang zitten of stress. Samen met de professional van PMC in Balans proberen we de oorzaken in kaart te brengen.

Klik op de onderstaande buttons

voor meer informatie.

Knieklachten
Schouderklachten
Rugklachten