Knieklachten

Home/Ziektebeelden/Knieklachten

Knieklachten

Knierevalidatie Zeeland

De knie wordt gevormd door drie botstructuren, te weten: het bovenbeen (femur), het onderbeen (tibia) en de knieschijf (patella). Rond de knie ligt een gewrichtskapsel, dat omgeven wordt door twee banden, die voor zijdelingse stabiliteit van de knie zorgen. Binnen de knie liggen de voorste en  achterste kruisband. Zij voorkomen dat het onderbeen naar voren of naar achteren verschuift. Daarnaast voorkomen de kruisbanden dat er bepaalde draaibewegingen mogelijk zijn tussen het onder- en bovenbeen. In de knie bevinden zich tussen het bovenbeen en het onderbeen de binnen en buiten meniscus. Dit zijn twee halve maanvormige schijfjes van zacht kraakbeen. De menisci vangen schokken van de knie op en zorgen dat boven- en onderbeen in iedere stand goed op elkaar passen.

Knieklachten Knieklachten kunnen ontstaan door overbelasting of als gevolg van een acuut trauma. Veel voorkomende knieklachten zijn vaak sportgerelateerd, maar ook binnen de algemene dagelijkse activiteiten kunnen deze ontstaan en voor de nodige beperkingen zorgen. Knieklachten kunnen variëren van aanhoudende pijn tot een instabiel gevoel, stijfheid of zelfs het blokkeren van de knie. Samen met de professional van PMC in Balans proberen we de oorzaken zo goed mogelijk in kaart te brengen en een duurzame oplossing te bieden.   De aanpak van PMC in Balans – Fysiotherapie & Revalidatie PMC in Balans heeft meerdere specialisten op het gebied van knieklachten. Echte professionals die dagelijks veel cliënten begeleiden met uiteenlopende knieproblematiek. PMC in Balans is in staat om volgens de laatste evidentie, gericht onderzoek te doen naar de oorzaak van uw knieklachten. Het onderzoek kan eventueel worden aangevuld met specifieke metingen bijvoorbeeld m.b.v. de Kneelax om speling en integriteit van zowel de kruisbanden (ACL als PCL) te kunnen meten. PMC in Balans heeft meerdere specifieke behandelprotocollen bij knieklachten, die aangepast worden aan uw mogelijkheden en persoonlijke doelstellingen. De (sport)fysiotherapeut zal u hierbij begeleiden en ondersteunen.

OrthoXpert
Een speciaal revalidatietraject, genaamd OrthoXpert, wordt in Zeeland alleen uitgevoerd door onze praktijk. Het gaat hier om de revalidatie na een nieuwe knie of nieuwe heupoperatie. Ook schouderoperaties en voorste kruisbandoperaties komen hiervoor in aanmerking.