Rugklachten

Home/Ziektebeelden/Rugklachten

Rugklachten

 

Rugpijn

Veel mensen hebben last van rugpijn. Rugpijn is een verzamelnaam voor verschillende klachten aan de rug. Rugklachten komen heel vaak voor en ongeveer 80% van de volwassenen heeft wel eens last van een zeurende of stekende pijn, met of zonder uitstraling naar been en bil. Meestal is deze pijn voelbaar in de lage rug. Lage rugpijn ontstaat meestal door overbelasting van de rug. Te vlug tillen, te zware dingen tillen of het maken van een verkeerde beweging kunnen hierbij een rol spelen. Het is niet altijd meteen duidelijk waardoor iemand lage rugklachten heeft. Soms spelen meerdere oorzaken tegelijk een rol, b.v. een slechte lichamelijke conditie in combinatie met veel statische belasting zoals autorijden, lang zitten of stress. Samen met de professional van PMC in Balans proberen we de oorzaken in kaart te brengen.

wervelkolom,bekken,fysiotherapie,bekkentherapie,rugklachten

 

De aanpak van PMC in Balans – Fysiotherapie & Revalidatie
Bij PMC in Balans kunt u rekenen op een professionele en persoonlijke aanpak van uw rugpijn. Allereerst starten we met een grondige analyse en brengen wij samen met u de lichamelijke klacht in kaart. Aan de hand van geavanceerde apparatuur en meetinstrumenten kunnen wij o.a. objectiveren wat u nog wel kunt, hoeveel u wordt beperkt en waar de pijn zich bevindt.

Na de analyse ontwikkelen we samen met u een behandelplan. In dit plan worden de te verwachte resultaten vastgelegd en wordt aangegeven hoe en wanneer we deze resultaten gaan behalen. PMC in Balans staat voor een actieve aanpak! Om de beste resultaten te behalen wordt er ook van u actieve inzet gevraagd. Het programma kan alleen succesvol zijn als u bereid bent zich voor de volle 100% in te zetten. Oefeningen thuis zijn een belangrijk onderdeel van het behandelplan.

PMC in Balans heeft een aantal specifieke rugprogramma’s ontwikkeld. Door het volgen van het PMC in Balans rugprogramma nemen de pijnklachten doorgaans sterk af of verdwijnt de pijn zelfs voor-goed. Het programma zal de algemene conditie en coördinatie van uw rug- en buikspieren zodanig verbeteren, dat u weer meer activiteiten kunt en durft te verrichten.