Schouderklachten

Home/Ziektebeelden/Schouderklachten

Schouderklachten

Schouderrevalidatie Zeeland

De schouder is een mobiel gewricht en bestaat uit een kleine kom en een relatief grote kop  zodat grote bewegingsuitslagen mogelijk worden, echter de botten bieden weinig steun aan elkaar. De bovenarm (humerus) vormt samen met het sleutelbeen (clavicula) en het schouderblad (scapula) de schoudergordel. Deze 3 botstukken kunnen samen deze grote bewegingsuitslagen van onze armen garanderen. De stabiliteit van de schoudergordel is voor een groot deel afhankelijk van de omringende spieren en pezen (cuff musculatuur).

 

Schouderklachten
Schouderklachten kunnen plotseling (bijvoorbeeld door een trauma) of geleidelijk aan ontstaan. Soms worden de klachten veroorzaakt door structurele overbelasting van uw schouder. Vooral het langdurig herhalen van bewegingen kan irritatie en ontsteking in de schouder veroorzaken. Schouderklachten kunnen ook gepaard gaan met nekklachten.

echografie,MSU,fysiotherapie,pmc in balans

De aanpak van PMC in Balans – Fysiotherapie & Revalidatie
Schouderklachten kunnen erg pijnlijk zijn en u behoorlijk beperken in het dagelijks leven. Bij PMC in Balans gaan we hiermee direct aan de slag. Vanzelfsprekend beginnen we met een goede analyse van uw schouderklacht. De professional van PMC in Balans is in staat om volgens de laatste evidentie, gericht onderzoek te doen naar de oorzaak van uw schouderklacht. Het onderzoek kan indien nodig worden aangevuld met echodiagnostiek bij PMC in Balans, waardoor meer informatie kan worden verkregen over uw schouderprobleem. Dit doen we met de meest moderne apparatuur en meetinstrumenten.

Op basis van de analyse ontwikkelen we samen met u een behandelplan voor uw schouderklacht. PMC in Balans wil samen met u tijdsgebonden en persoonlijke behandeldoelen opstellen, zodat elk behandeltraject een duidelijk begin- en eindpunt heeft. Zo weet u wat u kunt en mag verwachten en kunnen we gericht aan deze doelen werken tijdens de behandelingen. PMC in Balans staat voor een actieve aanpak! Om de beste resultaten te behalen wordt er ook van u een actieve inzet gevraagd. Oefeningen thuis zijn een belangrijk onderdeel van het behandelplan.