Bedrijfsfysiotherapie op Zeeland en Zuid-Holland

PMC In Balans – Fysiotherapie & Revalidatie biedt u als werkgever een ruime keuze in producten rondom arbeids- en bedrijfsfysiotherapie en advies over gezondheidsmanagement op de werkplek. Wij hebben al geruime tijd ervaring in het aanbieden van deze producten.

Wat doet de Arbeidsfysiotherapeut?

De arbeidsfysiotherapeut werkt op verwijzing (bedrijfsarts, werkgever, huisarts, specialist) en is gespecialiseerd in de herstelmogelijkheden van werknemers die dreigen te verzuimen of verzuimen door fysieke klachten die mede ontstaan zijn als gevolg van werkomstandigheden. De focus ligt op individuele, arbeidsgeoriënteerde oefening en training met slechts één doel: De medewerker snel en gezond en op verantwoorde wijze terug brengen in het arbeidsproces. De arbeidsfysiotherapeut werkt voornamelijk als behandelaar vanuit de fysiotherapiepraktijk (kosten vanuit de aanvullende verzekering of werkgever) maar bezoekt ook de werkplek voor een werkplekonderzoek of een training op de werkplek (kosten voor de werkgever).

De voordelen voor u zijn dat door het inschakelen van een arbeidsfysiotherapeut dit een vitale medewerker in een gezonde omgeving oplevert, het voorkomt of verkort het ziekteverzuim, het levert een uiteindelijke afname van de ziektekosten en een toename van de arbeidsparticipatie en productiviteit.

Wat doet een Bedrijfsfysiotherapeut?

De bedrijfsfysiotherapeut is gespecialiseerd in het creëren van een gezonde werkomgeving en werkt vnl. op organisatie of afdelingsniveau binnen een bedrijf. De bedrijfsfysiotherapeut wordt ingeschakeld door de werkgever en werkt samen aan het voorkomen van een gezondheidsprobleem of problemen om verzuim te voorkomen. De bedrijfsfysiotherapeut werkt dus vnl. preventief aan arbeidsrelevante klachten van het houdings- en bewegingsapparaat. De bedrijfsfysiotherapeut heeft naast arbeidsfysiotherapeutische competenties een meer adviserende, onderzoekende, coachende, begeleidende rol en kan daarnaast ingezet worden als verzuimadviseur tot aan de re-integratie van een werknemer. De bedrijfsfysiotherapeut werkt via een systematische aanpak (oriënterend gesprek en kennismaking, plan van aanpak voor vervolgonderzoek, vervolgonderzoek, interventieplan, borging en rapportage).  Alle stappen binnen deze systematische aanpak zullen overlegd worden met de opdrachtgever en zal er multidisciplinair gewerkt worden waarbij de bedrijfsfysiotherapeut de coördinerende rol op zich kan nemen.

De bedrijfsfysiotherapeut probeert dus de arbozorg te verbeteren, zodanig dat dit bijdraagt aan een verhoging van de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van de werknemers zodat de arbeidsparticipatie en arbeidsproductiviteit bevordert in een gezonde werkomgeving. Hiermee kan voorkomen worden dat er verzuim optreedt en daarmee uiteindelijk kostenverlies optreedt.

De kosten voor de bedrijfsfysiotherapeutische/verzuimadviseur activiteiten zijn voor de werkgever.

Producten

PMC in balans heeft een aantal producten ontwikkeld voor de arbeids- en bedrijfsfysiotherapie: werkplekonderzoek, Training on the Job (TOJ), arbeidsrevalidatie therapie, bedrijfsfysiotherapie op het bedrijf. Daarnaast bieden wij op aanvraag losse modules aan zoals bijv. ontspanning en stressreductie.
Heeft u vragen of interesse over één van onze producten? Neem contact met ons op of bel 0118 461897.

Dit zijn onze Arbeid- en Bedrijfsfysiotherapeuten

Hieronder ziet u onze gespecialiseerde therapeuten. Klik gerust op een van de afbeeldingen. Dan komt u meer te weten over onze specialisten op het vakgebied van de Arbeids- en Bedrijfsfysiotherapie. Direct een afspraak maken kan ook!

Sorteervolgorde 
  • None
  • Title