Echografie op Zeeland en Zuid-Holland

Wat is echografie?

Bij PMC in Balans kunnen onze therapeuten ervoor kiezen om aanvullend op het lichamelijk onderzoek een echo te laten maken. Indicaties voor een echo zijn bijvoorbeeld schouderpijn, kniepijn of een sportblessure. Door gespecialiseerde fysiotherapeuten kan er een echo gemaakt worden van de schouder, elleboog, heup, knie en enkel.

Echografie is niet schadelijk voor het lichaam en het onderzoek is dan ook pijnloos. Het grote voordeel is dat het makkelijk en snel uit te voeren is binnen de onze praktijk. Bent u aanvullend verzekerd dan valt de echografie onder fysiotherapeutisch behandeling en wordt vergoed door de verzekeraar. Er zijn dus geen extra kosten aan dit aanvullende onderzoek verbonden.

Hoe werkt echografie?

Door middel van echografie kunnen we verschillende structuren zoals pezen, spieren, banden en slijmbeurzen in beeld brengen. Dit werkt doordat er geluidsgolven het lichaam in gestuurd worden zodat er een beeld ontstaat. Op deze manier kunnen we de verschillende structuren in beeld brengen. Zo kunnen we bijvoorbeeld toename van vocht in een slijmbeurs of een scheurtje in een pees beoordelen.

Na de echo zal er een terugkoppeling plaatsvinden met uw behandelend therapeut en zal voor u de passende behandeling worden toegepast.

Dit zijn onze echografisten

Hieronder ziet u onze fysiotherapeuten die ook echografie doen. Klik gerust op een van de afbeeldingen. Dan komt u meer te weten over onze specialisten op het vakgebied van echografie. Direct een afspraak maken kan ook! Vragen? Neem contact met ons op of bel 0118 461897.

Sorteervolgorde 
  • None
  • Title