Oefengroepen

Samen met lotgenoten uw gezondheid rondom een specifieke aandoening optimaliseren

Naast individuele fysiotherapie kunt u in onze praktijk ook terecht voor diverse oefengroepen. Deze oefengroepen zijn er, om uw gezondheid rondom een specifieke aandoening te optimaliseren. De grote meerwaarde van een oefengroep is met name het lotgenotencontact dat u ervaart.

Elkaar helpen

De mensen die in uw oefengroep deelnemen hebben dezelfde diagnose als u. Dit zorgt ervoor dat u en uw mede groepsgenoten beter weten wat de ziekte voor u kan betekenen. Daarnaast kunt u elkaar helpen met tips en adviezen uit eigen ervaring. Ook krijgt u een gespecialiseerde fysiotherapeut, die aanvullende scholing en kennis heeft op het specifieke gebied van uw aandoening.

Schakel tussen u en specialist

De behandelend fysiotherapeut is lid van een netwerk, waardoor hij of zij verplicht wordt de kennis up to date te houden. Als patiënt heeft u het voordeel, dat alle nieuwe ontwikkelingen met u gedeeld kunnen worden. Daarnaast fungeert deze fysiotherapeut als schakel tussen u en de verwijzend specialist en/of gespecialiseerd verpleegkundige.

Bij vragen rondom uw gezondheid en hoe het met u gaat, kan hij of zij ervoor zorgen dat er kortere lijnen zijn. Dit geeft u een gerust gevoel, dat er een paar extra ogen mee kijkt.

Locaties en vergoeding

De groepstherapie wordt aangeboden op verschillende dagen en locaties van PMC In Balans. Voor een oefengroep bij u in de buurt, kunt u het beste contact opnemen met het secretariaat: zij zullen ervoor zorgen dat u met uw vragen en/of aanmelding terecht komt bij de juiste fysiotherapeut. Groepstherapie wordt volgens dezelfde voorwaarden als individuele fysiotherapie vergoed. De duur van de behandeling is 60 minuten, wat langer is dan bij een individuele behandeling.

Hieronder treft u een overzicht van onze oefengroepen:

  • Parkinson
  • COPD
  • Reuma
  • Oncologie

Dit zijn onze oefengroep fysiotherapeuten

Hieronder ziet u onze oefengroep fysiotherapeuten. Klik gerust op een van de afbeeldingen. Dan komt u meer te weten over onze specialisten op het vakgebied van oefengroepen. Direct een afspraak maken kan ook! Vragen? Neem contact met ons op of bel 0118 461897.

Sorteervolgorde 
  • None
  • Title