Oncologie fysiotherapie op Zeeland en Zuid-Holland

Wat doet een oncologie fysiotherapeut?

De oncologie fysiotherapeut richt zich specifiek op stoornissen, beperkingen en participatieproblemen bij kankerpatiënten. Deze problemen kunnen het gevolg zijn van de aandoening zelf of van de medische behandeling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spanningsklachten, pijn, verminderde spierkracht, maar ook vermoeidheid, conditievermindering en het vertrouwen in het eigen lichaam verliezen. Ook kunnen er problemen ontstaan in het uitvoeren van werk of hobby’s.

De oncologie fysiotherapeut kan helpen in alle fasen van de ziekte: de curatieve, palliatieve of terminale. Elke fase vereist een specifieke behandeling door de oncologie fysiotherapeut, aangezien de behandeldoelen verschillen.

Kanker wordt steeds meer chronisch

Door screening en betere behandelmethoden krijgen kanker en de gevolgen van kanker steeds meer het karakter van een chronische ziekte. Dit heeft gevolgen voor het fysieke, psychische en sociale welbevinden. De patiënt moet op eigen wijze leren omgaan met de nieuwe situatie.

De oncologie fysiotherapeut kan hierbij een ondersteunende rol vervullen of als coach in dit proces functioneren. Deze vorm van fysiotherapie wordt aangeboden in groepsverband of individueel, waarbij de kwaliteit van leven voorop staat.

Dit zijn onze oncologie fysiotherapeuten

Hieronder ziet u onze oncologie fysiotherapeuten. Klik gerust op een van de afbeeldingen. Dan komt u meer te weten over onze specialisten op het vakgebied van oncologie fysiotherapie. Direct een afspraak maken kan ook! Vragen? Neem contact met ons op of bel 0118 461897.

Sorteervolgorde 
  • None
  • Title