ZwangerFit

Home/ZwangerFit

ZwangerFit

Zwangerfit is een cursus bestemd voor de actieve zwangere.

Naast informatie over zwangerschap, bevalling en moederschap wordt ook veel aandacht besteed aan fysieke training. Een optimale conditie zorgt immers voor preventie van onnodig ziekteverzuim, het voorkomen of beperken van rugklachten, bekkenproblematiek en incontinentie én een sneller herstel na de bevalling.

Vanaf 16 weken zwangerschap kan je deelnemen aan onze cursus. De cursus wordt gegeven op woensdagavond van 19.30-20.45 uur in het gezondheidscentrum Koudekerke aan de Duinstraat 16D. Wij geven samen les, hetgeen betekent dat er binnen de groep veel persoonlijke aandacht is, zodat ook vrouwen met klachten altijd de juiste zorg krijgen.

De cursus
De cursus bestaat uit negen lessen met voordien een persoonlijk intakegesprek waarin we een vragenlijst met je doornemen en vragen omtrent de cursus kunnen beantwoorden.

De cursus bestaat uit een theoriegedeelte waarin we alles omtrent de zwangerschap, de bevalling en de periode erna bespreken. Dit staat daarnaast ook nog eens uitgebreid beschreven in het cursusboek dat je meekrijgt.
Het actieve deel bestaat uit een warming-up met fitnessapparatuur en/of op muziek, conditie behouden, krachtstraining specifiek voor de zwangere ( buik- en bilspieren, bekkenbodemspieren), coordinatie en stabiliteit en we sluiten af met ontspannings- en ademhalingstechnieken die van belang zijn voor de bevalling. Kortom een totaal pakket!

Ervaring
Wij verzorgen al 9 jaar met veel plezier en succes deze cursus. Meerdere dames komen ook voor hun volgende zwangerschap weer terug op onze cursus!

Mocht je interesse hebben in onze cursus dan kan je jezelf opgeven via het inschrijfformulier. Na ontvangst van het formulier nemen wij contact met je op voor een persoonlijke intake.

Kosten
De kosten bedragen €160,- en moeten worden voldaan bij de eerste les. Indien je jezelf voor de kraamzorg aanmeldt bij de St. Prov. Kraamzorg Zeeland of Kraamcentrum DAT, dan wordt er een deel van het cursusgeld vergoedt. De meeste verzekeraars vergoeden ook een deel van de cursus!

Voor vragen: mail naar zwangerfit@zeelandnet.nl of bel 0118-461897

Annet van de Kreke: fysiotherapeut en manueel therapeut
Marja Henderikx: fysiotherapeut en bekkentherapeut

zwangerfit, pmcinbalans, fysiotherapie
Ik heb de cursus 2 keer met veel plezier gevolgd. Het is een goede voorbereiding op je bevalling doordat een stukje theorie wordt gecombineerd met goede adviezen en oefeningen. Daarnaast ben je ook nog eens sportief bezig en doe je leuke contacten op met andere aanstaande moeders!
Janneke
Aanmelden ZwangerFit